Art Deco

Art Deco, der kan beskrives som dekorativ modernisme, er en stilart der opstod i starten af 1920’erne og fortsatte frem til slut 1930’erne.

Selve begrebet er først blevet indført som en stilbetegnelse i 1960’erne, og er en forkortelse for brugskunst og industriel formgivning (des Arts Décoratifs).

I England hed det Art & Crafts bevægelsen, hvor man forfinede det gode håndværk og tilføjede skønhed gerne fra naturen.

I vores nabolande Sverige og Tyskland hedder stilen ”Jugend” og her gør man meget ud af de enkle linjer, det funktionelle og de organiske mønstre.

En anden meget anvendt betegnelse er ”  Art Nuoveau” hvilket også er fransk inspireret, men dækket samme tids periode

I Danmark kaldte man stil for "skønvirke" idet man kombinerede det nyttige og funktionelle med skønheden, specielt inspireret af det organiske og naturen.
Fiske / Frugt / Ost / Kage - bestik med serveringssæt i tidstypisk stil. I virkelig flot stand og original æske. Pris:1.500,- Kr. samlet
Art Deco frugtopsats med krystal indsats. Indsats er tilpasset korpus og begge er i perfekt stand. 25,5 cm høj, Ø 30 cm. Pris: 4.400,- Kr.
Art Deco frugtopsats med krystal indsats og knive. Indsats er tilpasset hammerslået korpus er i perfekt stand. 32,5 cm høj, Ø 31 cm. Pris: 8.700,- Kr.
Sukker / fløde sæt i Art Deco stil, perfekt stand. Pris: 200,- Kr.
Jo-jo fra 1920'erne i Art Deco stil. Perfekt stand. Pris: 450,- Kr.